JC

Nieuwe plek,
nieuwe werkwijze

Uitstraling, zichtbaarheid, imago. Zo kunnen we voor 2019 de focus van onze plek voor jongeren samenvatten. In 2019 hebben de wensen van jongeren, de ideeën van rolmodellen, professionals en partners geleid tot een nieuwe plek, een stevige urban focus, de integratie van onze Muziektheaterschool GRID én de nieuwe naam. Graag nemen we je mee in de weg naar JC.

JC werkt al jaren vraaggericht. Jongeren komen met ideeën voor events, activiteiten en zoeken verbinding. Wij coachen, faciliteren en stimuleren. Wanneer de omgeving uitdagend genoeg is, de faciliteiten ‘tof’ genoeg zijn en de sfeer stimuleert, zien we jongeren groeien.

Creëer nieuwe kansen

JC is in de basis een gezellige huiskamer waar je altijd terecht kunt voor een kop thee, een gesprek of een plek om even te mogen zijn. Maar ook een plek waar je gehoord wordt en gefaciliteerd wordt om je wensen en ideeën een stap verder te brengen. JC heeft in de afgelopen tijd een aanbod weten te creëren door de ideeën en vragen van jongeren. Sporten op de maandag, creatief en cultuur op de woensdag, muziek op de donderdag en techniek op de zaterdag. En overal ligt cultuur aan de basis.
Maureen Sluiter (jeugd en cultuur) omschrijft cultuur als ‘Food for Thought’. Het stimuleert, laat je nadenken, legt verbindingen en creëert. Het creëert nieuwe kansen, nieuwe samenwerkingen en daagt uit om steeds verder te ontwikkelen. Een basis die bij JC uitgewerkt is tot mooie events, fijne samenwerkingen, een steeds grotere doelgroep en meer zichtbaarheid.

Urban

Een goed voorbeeld is de omarming van Urban! De letterlijke betekenis is stedelijke- of straatcultuur. Een eigen cultuur die bestaat uit verschillende onderdelen. Hip Hop, Dj’s, breakdancers, graffiti, skaters enz. Urban brengt een enorme diversiteit met zich mee binnen de jongerencultuur waarbij we zien dat religie, sociaaleconomische status, afkomst en seksuele oriëntatie niet meer leidend is. 1 groep, 1 liefde en 1 passie. Samen Urban uitstralen in activiteiten en events. JC faciliteert en verbindt. De Jongeren creëren de inhoud.

Academy

Talent. Het is een mysterieus verschijnsel, dat niet altijd zichtbaar is of aangesproken wordt. Niet elke eigenaar van talent weet dat hij of zij het bezit, niet alle talentvollen willen in de spotlights en het podium op.

Toch staat er 1 ding centraal bij onze academy, waar het uiteindelijk allemaal om draait en wat voor iedereen geldt. Ontwikkeling van je talent en het krijgen van waardering en stimulans geeft een positief gevoel en een gevoel van ‘flow’. In een optimale staat van flow zijn alle omstandigheden op zijn best en haal je het maximale uit jezelf! De JC Academy stelt jonge talenten in de gelegenheid wat met hun talent te doen. Professionals uit het vak en/of docenten leren ze hoe ze het talent het best kunnen benutten. We werken vanuit de vraag van de jongeren. Daarom is de Academy een dynamisch geheel en altijd in ontwikkeling. De Academy is opgedeeld in drie afdelingen: On Stage, Art & Design en de DJ Academy.

Activiteiten 2019

In 2019 heeft JC meerdere projecten opgezet in co-creatie, zowel intern als extern. Verschillende doelgroepen wisten JC te vinden door het aanbod, de events die door jongeren werden opgezet en door de nieuwe plek die we met de verbouwing wisten te creëren. JC werd eind 2019 de ‘huiskamer’ voor jong en oud. Een plek waar je komt voor een praatje, ontmoeting, blenden, creativiteit, gezelligheid en voor een kop thee. Gewoon even om de dag door te nemen!