Editorial

Kiezen voor een hobby

Het regent. Met mijn gitaar op de rug zit ik op de fiets op weg naar gitaarles. Ik moest moed verzamelen om met dit weer op de fiets te stappen, maar eenmaal gearriveerd zie ik dat de docent alles al heeft klaargezet. Ja! We gaan eindelijk het lied opnemen wat ik al heel lang wil zingen en spelen. Ik vergeet mijn natte haren, verregende broek en klamme handen. Al zingend denk ik: 'wat word ik hier toch gelukkig van'.

'Even uit het drukke leven stappen'

Dat is wat een hobby met mij doet. Het is een vorm van genieten, ontspanning, vrijheid en alles kunnen vergeten. Een activiteit waar je naar uit kunt kijken en waar je eigenlijk het liefst de hele dag mee bezig zou willen zijn. Even uit het drukke leven stappen met alle verplichtingen.


Op ieder verjaardagsfeestje of bij een eerste ontmoeting wil je dan ook graag vertellen over je hobby’s. Het vertelt iets over jezelf, over wie je bent en waar je passie ligt. Maar hoe vind je een hobby?


Je wordt niet geboren met een hobby, wel komt iedereen in zijn leven in aanraking met een activiteit of ervaring waarvan je voelt dat je hiervan gelukkig wordt.

'Mama, dat wil ik ook!'

Als zevenjarig meisje ging ik voor het eerst met mijn moeder mee naar een musical in het grote theater, wat al een ervaring op zich is. Het decor, het licht en de kostuums waren een indrukwekkend plaatje. Ik weet nog goed hoeveel impact de voorstelling op mij had. Er werd gezongen, gedanst en geacteerd. Ik keek mijn moeder aan en zei: ‘Mama, dat wil ik ook’.


Deze ervaring zorgde ervoor dat ik jarenlang met heel veel voldoening en plezier in musicals speelde. Binnen de Gruitpoort hoop ik ook dat ik mensen een ervaring of beleving kan meegeven als ze een cursus volgen waarin ze een nieuwe hobby ontdekken, of waarin een bestaande hobby juist tot uiting kan komen.


'Cursusprogramma voor iedereen'

Het is mijn missie om anderen aan een hobby te helpen. Ik ontwikkel een cursusprogramma waar ieder creatief en talig persoon zich in kan vinden. Een programma waarin de vertrouwde en herkenbare cursussen staan, maar waar ook ruimte is voor vernieuwing, co-creatie en wensen.


Jong of oud, voor iedereen is er plek. Kom tijdens de kennismakingsweek van 17 t/m 23 september 2018 vrijblijvend kennismaken met ons cursusaanbod!

Eefje Ernst

Projectmedewerker Educatie