Writerscamp

Experiment of doordachte klasse?

"Toffe tracks, professionele clips afgewisseld met een in-coronatijd-opgenomen clip en de nummers zijn ondertussen te vinden op Spotify"

Of ik, jongerencoach Ferdy, het een goed idee zou vinden om meer dan 20 jongeren uit de Achterhoek een heel weekend in de Gruitpoort te laten schrijven aan nieuwe nummers? En of het dan ook goed zou zijn om meerdere studio’s te bouwen, slaapplaatsen te regelen en tussendoor clips op te nemen in en rond het gebouw? Tuurlijk! Doen! We willen graag talentonwikkeling ondersteunen. Nou, hier heb je talentontwikkeling!

Album opnemen

Jesse, één van de oprichters van East Wave, wist JC al snel over te halen voor een heel weekend schrijven en producen, met als eindresultaat een volledig album. Daan, die de opkomst van de Nederlandse hiphop helemaal had meegemaakt, was al snel om. Studiomaterialen werden bij kennissen uit de scene opgehaald, matrassen gehaald bij de kringloop en en de rappers, producers en schrijvers kwamen met koffers, of alleen een plastic tasje met een nieuw shirt, naar JC. Meer dan een laptop, software, wat microfoons en weinig slaap heb je namelijk niet nodig. Op het moment van schrijven komen er weer meer nummers online. De gasten van East Wave weten hun nummers razendsnel te maken, te produceren en laten via de socials zien dat ze er keihard voor gaan. Toffe tracks, professionele clips afgewisseld met een in-coronatijd-opgenomen clip en de nummers zijn ondertussen te vinden op Spotify.

Party

De release party moet nog even wachten. Iedereen wil het album bij JC laten horen, mensen uitnodigen en alle talenten een podium geven. Dit weekend wisten we jongeren uit de Achterhoek met elkaar te verbinden, talenten aan professionals te koppelen en zagen we jongeren elkaar een stap verder helpen. Allemaal verschillend, maar één in dit weekend. Ik denk dat ik ondertussen zelfs de muziek ga waarderen. De noodzaak van talentonwikkeling en ondersteuning had ik al wel door, maar in deze vorm was het voor mij nieuw. Ik begrijp nu bijna hoe je een nummer opbouwt, hoe de teksten moeten gaan en wat je nodig hebt voor het maken van een album. De taal is nu de grootste uitdaging. Maar goed. Ik ga weer loesoe. Even mijn doekoe uitgeven aan nieuwe patta’s in de Shoppa. Check de Vid en pica’s ff hieronder. Heel dik!