JC Academy

On stage
Art & Design
DJ Academy

Talent. Het is een mysterieus verschijnsel; dat niet altijd zichtbaar is of aangesproken wordt. Niet elke eigenaar van talent weet dat hij of zij het bezit, niet alle talentvollen willen in de spotlights en het podium op.

Toch staat er 1 ding centraal bij onze academy, waar het uiteindelijk allemaal om draait en wat voor iedereen geldt. Ontwikkeling van je talent en het krijgen van waardering en stimulans geeft een positief gevoel en een gevoel van ‘flow’. In een optimale staat van flow zijn alle omstandigheden op zijn best en haal je het maximale uit jezelf!


De JC Academy stelt jonge talenten in de gelegenheid wat met hun talent te doen. Professionals uit het vak en/of docenten leren ze hoe ze het talent het best kunnen benutten.


De werkwijze van JC blijft uiteraard staan: we werken vanuit de vraag van de jongeren. Daarom is de academy een dynamisch geheel en altijd in ontwikkeling. Sinds de start van de academy een jaar geleden zijn er drie afdelingen: On Stage, Art & Design en de DJ Academy.

"De JC Academy stelt jonge talenten in de gelegenheid wat met hun talent te doen"

On Stage

Worden wie je bent, zeggen de docenten van On Stage (voorheen muziektheaterschool GRID). Theater en muziek en het optreden op een podium haalt alles uit je en helpt je bij het ontwikkelen van je zelfvertrouwen.


Kenmerkend aan On Stage is de samenwerking met externe opdrachtgevers. Het leven van jongeren bestaat uit vele korte trends en ingrijpende maatschappelijke ontwikkelingen. Zo zijn er heftige thema’s die op scholen spelen zoals sexting, of grote maatschappelijke ontwikkelingen zoals schulden onder jongeren waar On Stage op in speelt. De docenten van zijn altijd actief in het zoeken naar mogelijkheden voor actuele producties.

Art & Design

Voor Art & Design werken we samen met het Ludger College. Op beeldend gebied zijn het vaak de middelbare school docenten die als eerste zien dat er een leerling boven de rest uitsteekt. Sommige leerlingen hebben de ambitie om de ontwikkeling van hun talent voort te zetten op de kunstacademie.


JC Academy - Art & Design bereidt jongeren voor op de selectieprocedure. Ze krijgen les in verschillende richtingen en sluiten het traject af met een officiële schouw. Zo kunnen ze goed voorbereid richting de kunstacademie.

DJ Academy

Het bulkt van de jongeren die geloven dat zij het nieuwe dj talent zijn. Maar dat dj veel meer is dan alleen een plaatje opzetten realiseren velen zich niet. Het is echt een vak.


De kweekvijver voor talent voor de DJ Academy lessen ligt bij onze gewone bezoekers. Jongens en meiden die op donderdag en vrijdag de weg naar JC weten te vinden om zich specifiek te richten op het DJ’en en producen. Deze urban stroming is de basis voor de community die we rondom deze stroming aan het opzetten zijn