JC!

Dé plek
voor jongeren

Uitstraling, zichtbaarheid, imago. Woorden die de afgelopen jaren vaak zijn gevallen in de zoektocht naar de juiste plek voor jongeren.


Hoe realiseer je een plek voor jongeren die uitdagend genoeg is om met je talenten, je passies en je wensen te uiten en te delen met anderen? In deze zoektocht hebben we geluisterd naar de wensen van jongeren, de ideeën van rolmodellen en professionals en de gedachten van alle partners. Graag nemen we je mee in de weg naar JC.


JC werkt al jaren vraaggericht. Jongeren komen met ideeën voor events, activiteiten en zoeken verbinding. Wij coachen, faciliteren en stimuleren. Wanneer de omgeving uitdagend genoeg is, de faciliteiten ‘tof’ genoeg zijn en de sfeer stimuleert, zien we jongeren groeien.

Creëer nieuwe kansen

JC is in de basis een gezellige huiskamer waar je altijd terecht kunt voor een kop thee, een gesprek of een plek om even te mogen zijn. Maar ook een plek waar je gehoord wordt en gefaciliteerd wordt om je wensen en ideeën een stap verder te brengen. JC heeft in de afgelopen tijd een aanbod weten te creëren door de ideeën en vragen van jongeren. Sporten op de maandag, creatief en cultuur op de woensdag, muziek op de donderdag en techniek op de zaterdag. En overal ligt cultuur aan de basis.

In het vorige magazine omschreef onze wethouder, Maureen Sluiter (jeugd en cultuur), cultuur als ‘Food for Thought’. Het stimuleert, laat je nadenken, legt verbindingen en creëert. Het creëert nieuwe kansen, nieuwe samenwerkingen en daagt uit om steeds verder te ontwikkelen. Een basis die bij JC uitgewerkt is tot mooie events, fijne samenwerkingen, een steeds grotere doelgroep en meer zichtbaarheid.

Urban!

Een goed voorbeeld is de omarming van Urban! De letterlijke betekenis is stedelijke- of straatcultuur. Een eigen cultuur die bestaat uit verschillende onderdelen. Hip Hop, Dj’s, breakdancers, graffiti, skaters enz. Urban brengt een enorme diversiteit met zich mee binnen de jongerencultuur waarbij we zien dat religie, sociaaleconomische status, afkomst en seksuele oriëntatie niet meer leidend is. 1 groep. 1 liefde en 1 passie. Samen Urban uitstralen in activiteiten en events. JC faciliteert en verbindt. De Jongeren creëren de inhoud.