Muziek

Jongeren versterken elkaar

"Ik ken het wereldje van de jongeren en die van de muziek, waardoor ik jongeren kan sturen en stimuleren"

Ralph, een enorm muziekliefhebber en jongere van het eerste uur, weet zijn talent over te brengen op de jongeren in JC. Young Spinners, een event voor talentvolle Dj’s, was de eerste kennismaking met Ralph en coach Daan. Daan als professional en Ralph als jongere. Ralph is nooit meer weggegaan en Daan heeft zijn passie gevonden en werkt sinds kort bij JC. Samen zijn ze nu actief om jongeren te begeleiden. Beiden kennen de muziekwereld, de jongeren en weten talenten te versterken.

Muziek verbindt

Muziek helpt om jongeren te verbinden. Passies en Talenten zet muziek in om jongeren te helpen met communiceren en versterkt sociale vaardigheden. Tijdens het Urban project komen de rappers in contact met de jongeren die beats maken. De producers werken samen met de engineers en de coaches maken de verbinding met de professionals. Op deze manier weten ondertussen een groep jongeren klaar te stomen voor optredens in de gemeente. Onder de naam Blend-it bieden we jongeren een podium en krijgen ze stage-ervaring.


Ralph vertelt: "Ik weet wat er speelt. Ik ken het wereldje van de jongeren en die van de muziek waardoor ik jongeren kan sturen en stimuleren. Ik heb er vroeger te weinig gebruik van gemaakt en ben daardoor nu als vrijwilliger nog fanatieker in de begeleiding van deze talenten.’’

"Nog fanatieker in de begeleiding van deze talenten"

Vrijwilliger Ralph

Jongere Joshua

Coach Daan

Schrijven over wat je meemaakt


"Hoi, ik ben Mitchell en ik ben net terug van een opname, want ik ben verslaafd geweest. Ik wil graag wat voor anderen betekenen met mijn muziek." Met die achtergrond kwam jongere Mitchell binnenlopen bij JC. Je mag best weten dat ik - coach Ferdy - door mijn werk in een Justitiële inrichting, het speciaal onderwijs en nu JC veel gezien en gehoord heb. Deze eerlijkheid en openheid bij een eerste ontmoeting kende ik niet. Vanaf de eerste dag wist hij jongens te motiveren en te inspireren. Zijn talent bij het schrijven van teksten werkt aanstekelijk. Mitchell: ‘’Jongens moeten praten over dingen die passen bij hun leeftijd. Niet over zaken die ze niet meemaken of alleen in films zien."

Muziek is wat leeft

Muziek is altijd een belangrijk onderdeel geweest van onze plek. De popoefenruimte en de studio werden door bandjes veelvuldig gebruikt en vanuit de studio werden de nummers bewerkt. In de loop van de tijd zien we wisselingen in genres en interesses bij jongeren. De coverbandjes maken plaats voor meer hiphop, waardoor de studio enorm in trek is toegenomen. Jongeren schrijven eigen teksten en zoeken een plek om te kunnen werken aan hun nummers. JC faciliteert naast de plek ook de begeleiding. Op donderdag en vrijdag zijn de coaches, vrijwilligers en professionals inzetbaar om jongeren te begeleiden. Teksten schrijven, beats maken en produceren. Alle facetten komen aan de orde en worden gebundeld in het Urbanproject. Urban is een snel groeiende stroming. Het snelle wereldje, de rijkdommen en de artiesten worden aanbeden door veel van onze jongeren.